Mere om lysgloben
Onsdag den 11. juli 2007 kom Kvindesmedien på Christiania med vores nye lysglobe.

Inspirationen til lysglober kommer fra Sverige. Den første globe i Sverige, blev opstillet i domkirken i Uppsala i forbindelse med generalforsamlingen i Kirkernes Verdensråd i 1968. Den første i Danmark blev opstillet i Hasseris kirke, Ålborg, i 1994, og siden er mange fulgt efter. 
 
En lysglobe er en lysestage, hyppigst i globusform, som symbol på jordkloden. I midten er der et lys, som symboliserer Kristus som verdens lys. På lysgloben er der en række lysholdere, hvorpå besøgende kan anbringe tændte lys.
 
Kirken er normalt åben om formiddagen på hverdage. Her kan man sidde lidt for sig selv, i det stille smukke rum, hvor der er højt til loftet. Og hvis man ikke har ord for sine inderste tanker, så kan man tænde et lys. Det kan så stå og lyse som en bøn for en, man tænker på; sig selv, en ven, en syg eller jorden vi lever på. Som lyset tænder bønnen et håb i verden. Et lys er tegn på kærlighed, håb og varme, og vores eget lys har betydning som lys for andre. Det er det, Jesus taler om i Matthæus evangeliet 5,14-16, hvor han siger: ”I er verdens lys. En by, der ligger på et bjerg kan ikke skjules. Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser !
 
 
Om jeg kan bede, ved jeg ikke.
Heller ikke om jeg kan
synge lovsang.
Om jeg kan tro …….
tro?
Men jeg kan tænde
et lys.
Det bliver min bøn

Lars Åke Lundberg
_thumb_1284802641_Lysglobe_4_thumb_1284802641_Lysglobe_fra_oven_2_thumb_1284802641_Lysglobe_3_thumb_1284802642_Lysglobe_fra_oven
KirkeWeb